Vill du testa det nya sättet att använda bil?

Nu börjar vi testa M - på utvalda platser i Stockholm!

Vi har en spännande tid framför oss och nu vill vi berätta om M.

Under det senaste året har vi tillsammans med vårt moderbolag, Volvo Car Mobility, utvecklat en ny bildelningstjänst – M, framtidens sätt att använda bil. Nu har vi börjat betatesta den nya tjänsten på utvalda platser i Stockholm och i takt med att tjänsten utvecklas är vår ambition att successivt integrera Sunfleet i M och bjuda in er medlemmar att testa den nya tjänsten.

Du kan redan nu göra en intresseanmälan för att delta i M beta. 

Varför en ny tjänst?
Städerna förtätas och nya lösningar behövs för en mer hållbar stadsmiljö. Med en ny plattform, byggd på ny teknologi, kommer vi att kunna erbjuda en mer flexibel och personlig tjänst du kan lita på och genom det ta bort ännu fler bilar från stadens vägar. I takt med att du gör fler bokningar kommer den nya tjänsten successivt förstå dig bättre och leverera efter just din efterfrågan.

Den nya appen hjälper dig att få en tillgänglig bil i ditt närområde. Istället för att söka efter stationer låter vi dig berätta när och var du vill ha en bil - så presenterar vi ett förslag. 

Fortfarande i ett tidigt testskede
Vi vill också vara tydliga med att det du ser idag, både priser och tekniska lösningar, är i utvecklingsstadiet och inte nödvändigtvis det du ser imorgon. Tjänsten utvecklas kontinuerligt i takt med att vi lär oss mer om våra kunders beteende och preferenser.

Vill du testa?
Vi har endast ett visst antal platser i betan, men i takt med att fler M-bilar ställs ut kommer vi bjuda in fler användare till tjänsten.

Självklart kommer dina Sunfleetbilar finnas kvar att boka, precis som vanligt, under hela betaperioden. När det blir aktuellt att migrera Sunfleet i ditt närområde så lovar vi att hålla dig informerad.  

Har du fler funderingar om M och vad den nya tjänsten innebär för dig som Sunfleetkund? Nedan har vi besvarat några av de vanligaste frågorna och svaren. 

Vanliga frågor och svar

Skillnaden mellan M och Sunfleet?
Vi lever i en teknikdriven värld där vårt sätt att leva och arbeta ständigt uppgraderas. Allt vi behöver finns i vår ficka, från underhållning och nyheter, till vänner och så mycket mer. Nu vill vi uppgradera ännu lite mer hur vi rör oss och göra plats för en mer hållbar framtid.

Vi är medvetna om utmaningarna kring tillgång till bil, speciellt i Stockholm, och inte minst på helger och storhelger. M är baserat på teknologi som lär sig att förstå behov, så att fler människor kan få tillgång till en bil, när och där de behöver den. Vi har lärt oss mycket från våra 20 år som Sunfleet och tar nu nästa steg mot en mer personlig och pålitlig tjänst.

När sker övergången till M?
Just nu testar vi M på fyra utvalda platser i Stockholm - Kungsholmen, Hammarby Sjöstad, Liljeholmen och Vasastan. I takt med att tjänsten utvecklas kommer vi successivt migrera Sunfleet till M och bjuda in Sunfleetanvändare till den nya tjänsten. Tyvärr kan vi i dagsläget inte ge något exakt datum, men vi lovar att ge mer information när vi vet mer.

Priser
Precis som hos Sunfleet kommer det finnas olika medlemskap för att möta olika typer av beteende. Timpriset beror på vilket medlemskap du väljer. 

Bilar
M följer, precis som Sunfleet, Volvos modellprogram, vilket avspeglas i utbudet av vår bilflotta. Vår långsiktiga ambition är så klart att möta så många olika behov som möjligt och vi utvärderar kontinuerligt vilka bilmodeller som efterfrågas.

Miljöfrågor
Nu försvinner V40 och M har större bilar. Trots att vi är väldigt förtjusta i Volvo V40 så är det en utgående modell som inte ersatts av Volvo med en annan modell i liknande storlek. Bilarna i Sunfleets flotta är sällan äldre än ett och ett halvt år och därför byts V40 nu ut.

Miljö- och hållbarhetsfrågor har alltid stått i fokus för Sunfleet och det kommer det göra för M också. När vi erbjuder bilar som möter många människors behov påverkas stadsmiljön positivt.

Vår ambition är att, i takt med att vi förvärvar fler laddpunkter, ta in ännu fler hybridbilar i bilflottan.

 

Aktuellt hos Sunfleet

Bil hela helgen till fast pris.

Fredag kl 17 till måndag kl 08 är bilen bara din. Inget timpris, endast kilometerkostnad och ett fast pris för hela helgen. Drivmedel ingår som vanligt i priset.

M är Live i Stockholm och Uppsala

Nu kan du ladda ner M-appen från App Store eller Google Play! Och som Sunfleet-medlem i Stockholm eller Uppsala har du ett fint starterbjudande.

Ändringar i Sunfleets utbud och priser

Från och med den 15 januari 2020 ändrar vi priserna för Sunfleets medlemskap One, Small och Medium. Samtidigt kommer Large-medlemskapet att upphöra som valbar prisplan.

© Sunfleet 2020. All rights reserved. | Allmänna villkor | Om cookies | Ändra cookies inställningar | Personuppgiftspolicy