Så fungerar det.

Tillgång till bil när du vill. Nyservade, välstädade, sällan mer än ett och ett halvt år gamla. Och drivmedel ingår alltid i priset.

Bli medlem.

Vi har medlemskap för alla behov. Planerar du att använda våra bilar mer frekvent? Då är ett Small-, Medium- eller Large-medlemskap mest fördelaktigt. Behöver du bil mer sällan? Då blir det prisvärt med ett One-medlemskap.

Boka.

I vilken stad och på vilken bilpool vill du plocka upp bilen? Fyll i datum och tid och välj en bil som passar dina behov. Det finns olika modeller och storlekar. Mestadels Volvobilar, många av dem miljöklassade. Mer om våra bilar 

Bokningen sköter du via hemsidan, Sunfleet-appen eller vår kundsupport.

 Appen finns att ladda ner i

Lås upp.

Du låser upp med appen eller genom att svara OK på ditt boknings-sms (som skickas 5 minuter innan din bokning startar). Du kan också öppna bilen med ett eget kort som du lägger mot kortläsaren i bilens framruta.*

Exempelvis SL, Västtrafik eller JoJo-kort.

Våra parkeringar.

Sunfleet har över tusentals bilar över nästan hela landet. Alltid på tillgängliga platser, dit det är enkelt att ta sig till fots. Du är inte knuten till en specifik bilpool, eller ens en specifik stad. Ena gången kan du välja att hämta en bil i Göteborg, en annan gång i Stockholm eller Lund till exempel. (Dock måste du alltid lämna bilen på samma ställe som du hämtade den.)

Strax innan avfärd får du ett sms som talar om registreringsnumret och vid vilken pool du valt att hämta bilen.

Skadebesiktning.

Innan du kör iväg är det viktigt att du gör en skadebesiktning. Ta ett varv runt bilen och jämför med bilens skadelogg. Vid ny skada, notera i skadeloggen och rapportera till vår support innan avfärd.

Kör!

Nyckeln ligger i handskfacket. Ta ett varv runt bilen och kolla så allt ser okej ut. Sen är det bara att dra iväg. När bokningstiden är slut, parkerar du bilen på samma ställe som du hämtade den.

Om du behöver tanka.

Drivmedel ingår alltid, använd tankkortet som finns i handenheten. Pin-kod till kortet får du i det sms vi skickar innan avfärd. På instrumentbrädan finns en dekal med information om bensinstationer i närheten där kortet är giltigt, samt vilken typ av drivmedel du ska hälla i tanken.

Lämna tillbaka.

När bokningstiden är slut, parkerar du bara bilen på samma ställe som du hämtade den. Tänk på att bensintanken ska vara minst halvfull vid återlämningen. Kontrollera också att inget hänt med bilen under tiden du lånat den.

Sätt tillbaka nyckeln i handenheten och kontrollera att tankkortet sitter där. Lås bilen genom att hålla ditt kort mot läsaren i framrutan. Om du inte har ett kort så låser  sig bilen själv inom en minut från det att du satt tillbaks nyckeln i handenheten och stängt bildörrarna. Klart! 

Vad händer om något händer?

I medlemsavgiften ingår en basförsäkring. Men om du vill minimera dina kostnader och ha ett extra bra skydd om olyckan är framme, bör du teckna en egen tilläggsförsäkring. Vi samarbetar med Trygg Hansa och kan erbjuda prisvärda försäkringar den vägen. Att hyra en medelstor bil i två timmar med full självriskeliminering kostar till exempel bara 28 kronor extra. Det handlar alltså inte om några stora pengar, men det gör en väldig skillnad om något går snett. Tilläggsförsäkring tecknas i samband med att du gör din bokning. 

Fakturan.

Fakturan skickas ut månadsvis, via e-faktura, eller hem i brevlådan. Den innehåller din fasta månadsavgift, samt en rörlig del där de bokningar du gjort sedan sist finns listade.

© Sunfleet 2021. All rights reserved. | Allmänna villkor | Om cookies | Ändra cookies inställningar | Personuppgiftspolicy