M är Live!

I Stockholm och Uppsala.

Kom igång med M

Vi vill att du som tidigare Sunfleet-kund får en så bra start med M som möjligt. Vi har samlat information som är bra att känna till för att enkelt komma igång.

Registrera ett konto
Du registrerar ditt konto direkt i M-appen som du laddar ner här. Du behöver ha ett svenskt personnummer, ett giltigt körkort, mobilt bank-ID och gå igenom en kreditupplysning. Innan du väljer plan klickar du på Har du en kampanj-kod och fyller i din kod för att få din rabatt. 

Det är bra att tänka på att du behöver avsluta ditt Sunfleet-medlemskap om du tänkt att gå över helt till M. Det gör du enkelt under din Sunfleet-profil. Vill du säga upp ditt medlemskap utan månadsavgift, kontakta oss här

Prisplaner
Du hittar information om priserna hos M här. I dygnspriset ingår 24 timmar och i helgpriset ingår 63 timmar. Helgen räknas från fredag eftermiddag till måndag morgon (exempelvis fredag 16:00 till måndag 07:00).

Just nu går det endast att betala med kort. Betalningen utförs när en resa är avslutad.

Boka en bil
Sunfleet använder ett traditionellt bokningssystem som har fungerat bra och bevisat att många är redo för bildelning framför bilägande. M tar ett stort steg i bildelningens utveckling genom att introducera ett bokningssystem som lär sig av och anpassar sig efter användardata. På så sätt kommer M bli bättre med varje resa och hela tiden bli mer pålitligt, tillgängligt och enkelt att använda.

Du bokar bil direkt i M-appen. Ange när du behöver bilen, var du vill hämta upp den och vilken storlek på bil du önskar. Läs mer om våra bilar här. Om du vill boka en bil på en specifik station så kan du enkelt fylla i en adress under Var vill du hämta bilen.

Information om din bokning
På hem-vyn i appen kan du klicka på din bokning för att nå dina bokningsdetaljer. Där hittar du information som du behöver innan och under din körning. Och även din digitala bilnyckel. Registreringsnumret på bilen skickas till dig ungefär 30 minuter innan din bokning startar. 

Lås upp bilen
Den digitala nyckeln är en knapp som du använder för att låsa och låsa upp bilen. Bilen måste vara inom räckvidd och Bluetooth ska vara påslaget i telefonen.

Tanka
Bränsle ingår alltid. Alla bilar har ett tankkort i solskyddet på passagerarsidan. Du ser vilken station du kan tanka på i bokningsdetaljerna. Tänk på att lämna tillbaka bilen med minst halv tank. 

Rapportera skador
Vår digitala skadelogg gör det enkelt för dig att ta reda på vilka skador på bilen som vi redan känner till. Du rapporterar enkelt nya skador i vår chatt.

Justera bokningen
Ibland förändras dina planer och du kan behöva uppdatera när bokningen ska börja eller sluta. Du gör ändringarna direkt i appen. Det är bra att känna till att du kan avboka eller förkorta en bokning fram till 24 timmar innan starttiden för bokningen utan kostnad. Om du avbokar eller förkortar bokningen mindre än 24 timmar innan starttiden kommer du att debiteras 50 procent av avgiften för den avbokade delen av bokningen.

Familjekonto
M har inte familjekonto just nu men det kan vara flera förare som kör på din bokning. Läs mer här.

Fler funderingar om M? Kolla in M Help Center
Fler funderingar om Sunfleet? Kolla vår FAQ här nedanför

Vanliga frågor och svar

© Sunfleet 2021. All rights reserved. | Allmänna villkor | Om cookies | Ändra cookies inställningar | Personuppgiftspolicy