M Göteborg & Malmö FAQ

FAQ - Sunfleet blir M i Göteborg & Malmö

Praktisk information

Mellan 9-20 mars kommer Sunfleets stationer i Göteborg att förvandlas till M-stationer. Stationerna kommer förvandlas successivt. Mellan 16-27 mars kommer Sunfleets stationer i Malmö att förvandlas till M-stationer. Stationerna kommer förvandlas successivt.

På sunfleet.com och i Sunfleet-appen kommer du att hitta information om när varje station stänger och görs om till en M-station.

FAQ

Varför lägger ni ned Sunfleet?

Sunfleet har funnits i 20 år och är en av de första aktörerna på marknaden. Sunfleet har varit uppskattat och bra på många sätt, men tekniken och plattformen går inte att vidareutveckla på det sätt som behövs för att möta framtidens behov. Genom att utveckla en ny plattform möjliggör vi för att utveckla en smartare bildelningstjänst som fler kan använda.

Vi har därför beslutat att bygga någonting helt nytt från grunden, och då även när det gäller namn och varumärke. Vi vill ju självklart att alla våra kunder från Sunfleet ska följa mer oss till M och kommer löpande att skicka information och välkomsterbjudande när vi börjar närma oss lansering.

Var inte Sunfleet lönsamt?

Sunfleet är lönsamt, så beslutet handlar inte om kortsiktiga vinster. Volvo Car Mobility, som äger Sunfleet, vill förnya och bygga för framtidens behov. Det går inte med Sunfleets befintliga system, inte ens med en uppgradering. Det krävs något helt nytt. Därför har man skapat M, som kan det som Sunfleet kan, men med mycket större möjligheter att utvecklas. Den största skillnaden är tekniken bakom, den är nyckeln till en intuitiv och personlig tjänst som kommer att bli bättre ju mer du använder den.

Vi vill självklart att alla våra kunder från Sunfleet ska följa mer oss till M och kommer löpande att skicka information och välkomsterbjudande när vi börjar närma oss lansering.

Varför höjde ni priserna om Sunfleet ändå skulle läggas ned?

Regeringen höjde drivmedelsskatterna efter årsskiftet. Dessutom höjer många kommuner sina parkeringsavgifter. Vi måste kompensera för detta - även under tiden som Sunfleet finns kvar. 

När kommer nedläggningen att ske?

Fram till den 9 mars kan du använda och boka Sunfleet som vanligt i Göteborg. Mellan 9-20 mars kommer Sunfleets stationer i Göteborg att förvandlas till M-stationer. Stationerna kommer förvandlas successivt. Fram till den 16 mars kan du använda och boka Sunfleet som vanligt i Malmö. Mellan 16-27 mars kommer Sunfleets stationer i Malmö att förvandlas till M-stationer. 

När varje station förvandlas ser du tydligt i Sunfleet-appen eller på sunfleet.com under varje station i bokningsläget.

Varför inte bara göra om alla stationer samtidigt?

Det är praktiskt svårt att göra om alla stationer vid samma tidpunkt och vi vill samtidigt erbjuda en så bra tillgänglighet som möjligt under transformationen. Men vi förstår att detta kan medföra svårigheter under denna period och vi gör allt vi kan för att processen ska bli så smidig som möjligt.

Måste jag ha konton både hos Sunfleet och M under denna period?

Vi gör vårt bästa för att övergången från Sunfleet till M kommer bli så smidig som möjligt. Fram till den 9 mars kan du använda och boka Sunfleet som vanligt i Göteborg, och fram till 16 mars kan du använda och boka Sunfleet-bilar i Malmö. För att underlätta för dig så har vi valt att automatiskt avsluta ditt medlemskap efter vi har lanserat M i Göteborg och Malmö. Om du vill göra bokningar efter dessa datum kan du enkelt registrera ett nytt konto hos M. Om du vill boka med M innan ditt månadsabonnemang med Sunfleet tagit slut kan du välja M:s abonnemangsfria prisplan.

Vad händer med mitt medlemskap och när kommer min sista faktura från Sunfleet? 

Den 31 mars kommer ditt medlemskap hos Sunfleet automatisk nedgraderas så att du inte längre betalar för något medlemskap. Vill du ha kvar ditt befintliga medlemskap för att kunna nyttja tjänsten i andra städer kan du avbryta den automatiska ändringen i din profil fram till den 31 mars. Du kommer att få din sista faktura 15 april som är för din månadsavgift i mars inklusive körd tid mellan 15 mars och 15 april. 

När kommer M att lanseras i Göteborg/Malmö?

Planen är att lansera M i Göteborg, den 16 mars och i Malmö den 23 mars.

Varför kan jag inte betala med faktura hos M?

M erbjuder betalning med kreditkort via appen, som till exempel Uber och Spotify.

Vad gör M annorlunda?

M kan det som Sunfleet kan, men med större möjligheter att utvecklas. Den största skillnaden är nog det du inte ser; tekniken bakom är nyckeln till en intuitiv och personlig tjänst som kommer att bli bättre ju mer du använder den.

De flesta parkeringarna ligger kvar och bilarna är från Volvo, så mycket kommer du att känna igen. Den nya M-appen gör upplevelsen smidigare, i den kan du göra allt från att boka din bil till att låsa upp den. Inga plastkort, koder eller nycklar behövs.

Hur går jag över till M?

Du laddar ner M-appen i App Store eller Google Play och registrerar enkelt ett nytt konto direkt i appen. Sök efter “M - Stream cars like music”. När vi närmar oss lansering kommer vi även att skicka ett välkomsterbjudande till dig.

Sker övergången från Sunfleet till M per automatik?

Nej, du behöver registrera ett nytt konto med M. Sunfleet- och M-systemen är separata och vi har därför inte möjlighet att överföra din information mellan plattformarna.

Kommer jag som Sunfleet-kund att få en rabatt?

Ja, självklart. Du kommer att få ett välkomsterbjudande när vi närmar oss lanseringen. Mer information skickas till dig via mail.

Kommer M att bli dyrare?

M:s priser kommer att ligga på ungefär samma nivå som Sunfleet gör idag. Idag har Sunfleet och M olika prismodeller där M:s priser bygger på ett paketpris som inkluderar “allt” såsom timpris, kilometerpris, bränsle, försäkring, trängselskatter, parkering och service. Sunfleets prismodell bygger istället på ett timpris med tillägg för kilometer och bilmodell.

När vi lanserar i Göteborg och Malmö kommer M:s prismodell vara mer lik Sunfleets. Det innebär att priserna kommer bli enklare att jämföra mellan Sunfleet och M, men också med andra alternativ. Mer information om den exakta prislistan får du när vi kommer i februari.

Har ni ändrat M:s priser? Varför?

Vi har inte ändrat prisnivåerna, däremot kommer prismodellen att förändras. M:s nya modell liknar på många sätt den ni är vana vid att se hos Sunfleet.

Vi har fått feedback från våra kunder om att man önska kunna bryta ut kilometer och bilmodell t.ex. Mer information om den exakta prislistan får du när vi kommer i februari.

Kommer jag att kunna välja vilken typ av bil jag vill ha?

Ja, med M kan du boka en specifik bilmodell. Du kan också boka bil med dragkrok.

Varför är det bara stora bilar hos M?

Vi följer Volvo Cars aktuella modellutbud och har har både de större och mindre bilarna. Vi uppdaterar kontinuerligt vår flotta och för tillfället erbjuder vi flera olika Volvo-modeller. Volvo V40 till exempel finns inte längre i vår bilflotta eftersom den modellen just nu fasas ut ur produktion av Volvo Cars.

Har ni elbilar?

Vi följer Volvo Cars modellutbud och vi har en andel elhybrider idag. Vi kommer öka andelen elhybrider och när Volvo lanserar sin nya elbil till hösten så ser vi fram emot att få in den i flottan så snart som möjligt.

Erbjuder M självriskeliminering?

Ja, M erbjuder självriskeliminering.

När måste jag avboka bilen senast med M?

Du behöver avboka 4 timmar innan din bokning startar.

Varför har M en avbokningsavgift?

En lärdom från Sunfleet är att användare bokar upp bilar under flera tider som gardering i fall att de skulle behöva dem, för att sedan avboka. Detta har en så stor negativ inverkan på tillgänglighet för alla användare att vi har valt att införa en avgift hos M.

Vad är relationen mellan Sunfleet och M?

Sunfleet och M är två olika varumärken som ägs av Volvo Car Mobility.

Aktuellt hos Sunfleet

Bil hela helgen till fast pris.

Fredag kl 17 till måndag kl 08 är bilen bara din. Inget timpris, endast kilometerkostnad och ett fast pris för hela helgen. Drivmedel ingår som vanligt i priset.

Värva dina vänner.

Bjud in dina vänner att bli medlemmar i Sunfleet. Ge bort första månadsavgiften (medlemskap small) till en vän. För varje vän du värvar får du 100 kr att använda vid din nästa resa.

M är Live i Stockholm och Uppsala

Nu kan du ladda ner M-appen från App Store eller Google Play! Och som Sunfleet-medlem i Stockholm eller Uppsala har du ett fint starterbjudande.

© Sunfleet 2020. All rights reserved. | Allmänna villkor | Om cookies | Ändra cookies inställningar | Personuppgiftspolicy