Vårt arbete med Hållbarhet.

Att vara snäll mot människor och miljö är viktigt för oss. Vi har hårda krav på oss själva, både internt och vad det gäller våra bilar, när det kommer till hållbarhet.

Fyra viktiga målsättningar 2018

1. Växa till 1600 bilar 2018
Ju fler fordon vi har, desto bättre. Eftersom varje enskild Sunfleet-bil ersätter fem vanliga bilar tar vi, med 1600 bilar i vår flotta, bort 8000 bilar från Sveriges vägar och frigör samtidigt ytor i staden.  Genom färre och effektivare bilar så reducerar utsläppen och minskar trafiken.

2. Ställa om vår fordonsflotta för att minska våra utsläpp
Snittbilen ska ligga på under 100 g koldioxid/km. En viktig del i att nå våra målsättningar är att utöka tillgängligheten av elektrifierade fordon.

3. Ha minimalt antal dubbdäck utan att minska på säkerheten. 
För att minska utsläpp från CO/NOX och andra skadliga partiklar så rullar våra bilar så långt som möjligt på dubbfria däck. Det är endast vid krav i offentliga upphandlingar vi ställer bilar på dubbdäck. 

4. Öka antalet vattenfria tvättar
Vattenfria tvättar är bra på många sätt, för att inte slösa på resurser men också för att våra tvättleverantörer kan tvätta bilen på plats och därmed minska utsläppen genom att inte förflytta bilen.  Vårt mål är att minst 35 % av våra bilar tvättas med vattenfria tvättar i våra större städer, Stockholm, Göteborg och Malmö. 

MIljömärkning och certifikation.

Sunfleet-resor, gjorda med någon av våra el- eller hybridbilar, märkta med Bra MiljövalFöljande bilar ingår i de miljömärkta resorna: Volvo V60 Twin Engine, Volvo C30 Electric, Toyota Prius & Renualt Zoe. 

Som Sveriges största car sharing-bolag har vi ett ansvar att begränsa miljöpåverkan från våra bilar. Vi arbetar aktivt med att förebygga och minska miljöbelastningen från vår verksamhet och sedan 2002 är vi certifierade enligt ISO 14001. 

Aktuellt hos Sunfleet

Värva dina vänner.

Bjud in dina vänner att bli medlemmar i Sunfleet. Ge bort första månadsavgiften (medlemskap small) till en vän. För varje vän du värvar får du 100 kr att använda vid din nästa resa.

Boka bil en hel vecka.

Vi har fasta veckopriser för dig som vill ha bil en lite längre period. Drivmedel och bilens fasta p-plats ingår som vanligt i priset.

Vi välkomnar M

Under det senaste året har vi tillsammans med Volvo Car Mobility, utvecklat en ny bildelningstjänst – M. Nu har vi börjat betatesta den nya tjänsten på utvalda platser i Stockholm.

© Sunfleet 2019. All rights reserved. | Allmänna villkor | Om cookies | Ändra cookies inställningar | Personuppgiftspolicy